Aranygaluska
· Hozzvalk:
10 dkg margarin
50 dkg liszt
3 tojs srgja
2 dkg lesztõ
2,5 dl tej
5 dkg cukor
csipetnyi s
15 dkg darlt di
A vanilia habhoz
4 dl tej
4 db tojs
1 cs. krmpudingpor
1 dl tejszn
1 cs vanilis cukor
15 dkg kristlycukor
· Elkszts:
Keverjk ssze az lesztõt a meleg tejjel s kevs cukorral, keverjk a lisztbe, dolgozzunk bele 5 dkg puha margarint, a tojsok srgjt, a cukrot s a st.
Gyrjunk egy sûrû galuskatsztt. Hagyjuk 1,5 rt meleg helyen kelni.
Bortsuk egy lisztes gyrdeszkra, s szaggassuk ki pogcsaszaggatval flhold alakra.
5 dkg olvasztott margarinnal kenjk be minden oldalrl a pogcskat s helyezzk be egy margarinnal kikent tepsibe szorosan egyms mell. A sorok kz szrjunk darlt dit.
Hagyjuk fl rt pihenni, majd elõmelegtett stõben sssk aranybarnra.
A vanilia krmpudingot 1 dl tejsznnel s 4 tojs srgjval hõll keverõtlban simra keverjk. A tejet felforraljuk s a keverõtlba ntjk, lland kevers kzben vzgõzre tesszk, felfõzzk.
A tojs fehrjt kemny habb verjk, hozzadjuk a cukrot, vanilis cukrot s kemnyre verjk, majd a forr alaphoz adjuk, gyorsan elkeverjk.
|