Túrós kifli
· Hozzávalók:
70 dkg liszt
2 tojás
2 dl olaj
2 dl tej
pici só
pici cukor
4 dkg élesztõ
25 dkg túró
2 kanál tejföl
· Elkészítés:
Az élesztõt kevés langyos tejben, kicsi cukorral felfuttajuk. Majd hozzáöntjük a liszthez a többi hozzávalókkal együtt, kivéve a túrót és a tejfölt. Alaposan összegyurjuk és 8 köralakú kis cipót gyurunk belöle. A cipókat egyenként késhegy vastagságúra nyújtjuk.
Ezután a túrót és a tejfölt összekeverjük és ezzel a masszával vékonyan megkenjük és 8 egyenlö háromszög alakura vágjuk majd egyenként feltekerjük, a szélesebb oldalánál kezdve, és igy kapjuk a kifli formát.
A tetejét megkenjü tojással. Tehetünk rá köménymagot is, ha akarunk.
Ezuán forró sütõben 15-20 pec alatt szép pirosra sütjük.
|