TRS KALCS
Hozzvalk 16 szelethez:
Tszthoz: 25 dkg liszt, 2 dkg fruktz, 6 dkg Delma light margarin, 1 citrom hja,
1 db tojs srgja, 3/4 dl 1,5%-os tej, csipet s.
Kovszhoz: 1/2 dl 1,5%-os tej, 2 dkg leszt, 5 dkg liszt, 1 dkg fruktz.
Tltelkhez: 4 dkg Delma light margarin, 4 dkg fruktz, 2 db tojs, 30 dkg tr, 1 citrom leve.
Elksztjk a kovszt s kelesztjk. A lisztet megszitljuk, elkeverjk a fruktzzal, az olvasztott margarinnal, a reszelt citromhjjal s a sval. A tojsok srgjt elkeverjk a langyos tejben, s a kovsszal egytt a liszthez ntjk. J alaposan kidolgozzuk, a tetejt kevs liszttel megszrjuk s letakarva, meleg helyen kelesztjk. A megkelt tsztt lisztezett gyrdeszkra bortjuk, vkonyra nyjtjuk s megkenjk trtltelkkel. sszecsavarjuk s kikent, lisztezett tepsibe tve kicsit mg kelesztjk. Tetejt megkenjk tojssal, az oldalt megszurkljuk villval, hogy ne repedezzen be. Jl elmelegtett stben, mrskelt lngon stjk.
|