Barna kenyr
1 1/2 kiskanl szrazlesztõ (3 g), 20 dkg finomliszt, 20 dkg rozsliszt, 2,8 dl langyos
r, 1 kiskanl s, 1 mokkskanl cukor, 1 kiskanalnyi margarin nagy vaj, (egy csipet
aszkorbinsav).
A stõednybe beletesszk az lesztõt, majd a 20 dkg rozslisztet s a 20 dkg
finomlisztet, a kiskanl st, a kiskanl cukrot s a dinyi margarint. 2,8 dl langyos
rt ntnk r. Az r tbb szempontbl is fontos: a rozskenyr erõsebb savanytst
kvn mind az zhats, mind a kels miatt. Ha nincs rnk, helyettestsk vzzel s
joghurttal vagy kefirrel!
Mivel barna kenyrre vagy rozskenyrre nincs kln menvlasztsi lehetõsg, a
fehr kenyr (WHITE BREAD) programon stjk meg. Elõre is programozhatjuk a
megfelelõ idõ belltsval.
A sts ideje hosszabb, mint a fehr kenyere. Ezt az oldalt levõ szablyoz DARK
fele lltsval rhetjk el.
|