Almatorta
25 dkg finomlisztet
17 dkg margarint
1 tojs srgjt
egy csipet st
kis vizet vagy tejflt sszedolgozunk s kellen rugalmas tsztt gyrunk belle. Egy jjelen t pihentetjk.
Msnap vkonyra nyjtjuk s egy kisebb s egy nagyobb kerek lapot formlunk belle. A nagyobbal kibleljk a tortaformt.
1 kg almt
2 dkg vajon
kis citromlvel
2 evkanl cukorral
½ citrom hjval ppess proljuk.
Megtltjk a tortaformt s a kisebbik lappal lefedjk. Forr stben pirosra stjk. Melegen kivesszk a formbl s lehtjk.
Mg melegen megkenjk baracklekvrral.
Ha kihlt,
20 dkg porcukrot
1 citrom levvel
1 tojs fehrjvel 15 pecig kevernk,
majd rcsurgatjuk stire, de nem vonjuk be vele egszen, mrvnyos legyen a teteje.
|