Fenyfatorta
A tszthoz: 4 tojs, 4-4 evkanl cukor s liszt, fl mokkskanl stpor, vaj.
A tltelkhez, dsztshez: 15-15 dkg vaj s porcukor, rumaroma, 10-10 dkg finomra darlt mogyor s durvra vgott mogyor, 1 rd zld marcipn, sznes cukorkk s gyngyk.
A tojssrgkat alaposan elkeverjk a cukorral, a tojsfehrjt kemny habb verjk. Habvervel verve a fehrjehabhoz adjuk a cukrozott tojssrgjt, majd fakanllal kevergetve lassan beleszrjuk a stporos lisztet. Kivajazott feny alak formba ntjk a masszt, s elmelegtett, kzepes hmrsklet stben megstjk. A kihlt pisktt kt lapra vgjuk.
A krmhez a cukrot a vajjal jl kikeverjk, kzben darlt mogyorval s rumaromval restjk. A kihlt tortalapokat megtltjk mogyorkrmmel, s vkonyan a klsejt is bekenjk, majd a durvra vgott mogyorval a szleit bevonjuk. A marcipnt tgyrjuk, kinyjtjuk, s a fenyforma mentn krbevgjuk, majd a torta tetejre illesztjk. A tetejt sznes cukorkkkal, gyngykkel dsztjk.
|