Citromos szvek
Tszta: 3 tojssrgjt 12 dkg cukorral, 1 csomag vanlis cukorral addig vernk, amg krmszer masszt kapunk. 3 csepp citrom aromt, 1 kshegynyi stport s hmozott, rlt mandulbl annyit kevernk hozz, hogy sr kst kapjunk. A maradk mandulbl annyit gyrunk hozz, hogy a tszta alig ragadjon, majd hmozott, rlt mandulval megszrt gyrdeszkn kb. fl cm vastagra kinyjtjuk. Szveket szrunk ki belle, stpaprral blelt stlemezre tesszk.
Villanystnl: 175-200 C, gzstnl 5 perc elmelegts 3-4es fokozaton, sts 3-4-es fokozaton, stsi id: kb. 10 perc.
A cukromzhoz 10 dkg porcukrot tszitlunk, 1-1,5 evkanl citromlvel simra keverjk, hogy srnfolys masszt kapjunk. A kislt szvekre azonnal rkenjk.
|