Tejkaramella
Hozzvalk: 50 dkg cukor, 15 dkg folykony mz, 4 dl tejszn, 5 dkg mogyorbl, a kenshez olajA cukrot a folykony mzzel meg a tejsznnel felforraljuk, s addig fzzk, amg a karamell aranysrga sznt kap kb. 8 perc. A lbost levesszk a tzrl, s prbakppen kanllal egy csepp karamellt tesznk a tnyrra. Ha nem szilrdul meg, tovbbi 1-2 percig fzzk. Aluflibl hossz rudat formlunk, s vlaszfalknt a tepsi kzepre helyezzk. Az aluflit s a tepsit olajjal megkenjk, majd a karamellmasszt rntjk, s kb 20 percig dermedni hagyjuk. Mindkt karamell-lap tetejt bevonalkzzuk, s az egyikbe belenyomkodjuk a mogyorszemeket. Kb 3 ra hosszat hlni hagyjuk. Az aluflit eltvoltjuk, s a karamellt olajjal megkent kssel apr, tglalap alak darabokra vgjuk. Celofnba csomagolhatjuk s ajndk dobozba tesszk, ha nem megenni, hanem ajndkba sznjuk.
|