Szezmmagos Graham-kenyr
1 kiskanl szrazlesztõ, 20 dkg finomliszt, 20 dkg rozsliszt, 10 dkg Graham-liszt,
2-3 evõkanl kovsz, 1 ppozott kiskanl s, 1 mokkskanl cukor, 1 kiskanl
margarin nagy vaj, 3,8 dl langyos vz, l kiskanl szezmmag.
Az lesztõt a nagy stõedny aljra szrjuk, rntjk a kovszt, a lisztet, a st, a
cukrot, hozzadjuk a margarint s a langyos vizet s beindtjuk a WHITE BREAD,
MANUAL programot.
Stõben stve ha ksz a tszta, lisztezett deszkra bortjuk, kicsit formra igaztjuk,
s az elõrs szerint beztatott, szrazra trlt s olajjal kikent vagy aluflival
kiblelt pataki tlba tesszk, dupljra kelesztjk (kb. ~1/2 ra), tetejt vzzel
megkenjk, megszrjuk szezmmaggal, majd a langyos, ppen begyjtott stõbe
tesszk. A keleszts itt fejezõdik be, ahogy melegszik a tl. A gztûzhely 3-4.
fokozatn stve j egy ra alatt ksz a friss, ropogs kenyr
|