Fehr kenyr I.
1 kg finomliszt, 4 dkg lesztõ, 4-5 dl vz, 2 dkg s, 5 dkg olaj, 1 dkg cukor, 1 ek tejpor
1 dl langyos vzben feloldjuk a cukrot, a tejport, s az lesztõt belemorzsoljuk. Meleg
helyen megkelesztjk. Az tszitlt, langyos lisztet tlba ntjk, a sval sszekeverjk.
Ha az lesztõ megkelt, a tlban lvõ lisztre ntjk, s elõszr nyomkodjuk, majd
aprnknt hozzntjk a vizet s az olajat, ezutn simra dagasztjuk a tsztt. Cipt
formlunk belõle, konyharuhval letakarjuk s 45 percig kelni hagyjuk. Utna
vatosan tgyrjuk, s tetszs szerint tepsibe vagy stõlapra helyezzk. 20-30 percig
pihentetjk, majd fellett tejjel bekenjk, s elõmelegtett stõben kzepes erõssgû
tûzn 45-50 percig stjk.
|