TIRAMISU
Hozzvalk:
25 dkg babapiskta, 20 dkg mascarpone krmsajt, 200 ml tejszn, 2 evkanl cukor, 300 ml ers kv, rum zls szerint, kakapor, csokoldreszelk a dsztshez.
Elkszts:
Keverjk ssze a mascarpone-t a cukorral s a tejsznnel.
Keverjk ssze a kvt a rummal , ebbe ztassuk be a babapisktkat addg, mg a klseje magba szvja a kvt, de a belseje ropogs marad. Egy kzepes mret tlca aljra fektessnk le egy rteg megztatott babapisktt, majd tegyk r az sszekevert mascarpone-krmet. Vgl szrjuk meg a tetejt kakaporral. Ismteljk meg ezt a mveletet gy, hogy a vgn a teteje mascarpone krm legyen. Tegyk a htszekrnybe legalbb 5 rra, de legjobb, ha egy teljes jszakt ll. Tlals eltt a tetejt szrjuk meg kakaporral s csokireszelkkel.
|