Szalonns kenyr
3 g szrazlesztõ vagy 1 dkg friss lesztõ, 20 dkg bzaliszt, 20 dkg rozsliszt, 1
kiskanl s, 1 mokkskanl cukor, 10 dkg f fstlt szalonna., 1 fej vrshagyma,
2,5 dl vz. A szalonnt kockra vgjuk, kiolvasztjuk, a hagymt is megvgjuk s vegesre
proljuk a szalonna zsrjban. Megvrjuk, mg kihûl. Kzben belerakjuk a
dagasztednybe az lesztõt, a lisztet, a st, a cukrot, hozzadjuk a szalonnt s a
hagymt, vgl pedig a vizet. A FRENCH BREAD programon megstjk.
Spanyol kenyr
3 g szrazlesztõ vagy 15 dkg finomliszt, 15 dkg rozsliszt, 10 dkg kukoricaliszt, 1
kiskanl s, 1 kiskanl cukor, 1 evõkanl tejpor, 3 dl vz, 1 dkg friss lesztõ,
Az lesztõt a dagasztedny aljra szrjuk, illetve morzsoljuk, rntjk a bza-,
kukorica- s rozslisztet, a st, a cukrot, a tejport s a vizet. A WHITE BREAD ment
kivlasztva elindtjuk a programot.
|