Szjs kenyr
80 dkg bzaliszt, 20 dkg szjaliszt, 4 dkg lesztõ, 3 dkg cukor, 1 dkg s, 2 evõkanl
olaj, 5-6 dl vz.
Az lesztõt 1 dl tejjel, kevs cukorral, 2 evõkanl liszttel elkeverjk, meleg helyen 15
percig kelesztjk. Ezt kvetõen az tszitlt langyos liszthez adjuk a st s a maradk
cukrot, majd rntjk a megkelt lesztõt' s a vizet. Ezutn elkezdjk a dagasztst.
Amikor a tszta kezd hlyagosodni, hozzadjuk az olajat s a tsztba bedolgozzuk.
Ha ksz, akkor a tsztt egy kilisztezett tlba tesszk s letakarjuk. 1 rn t langyos
helyen kelesztjk, majd nagyon vatosan tgyrjuk, zls szerint cipt formzunk
belõle. Zsrozott tepsibe helyezzk, 30 percig pihentetjk, majd elõmelegtett stõben
45-50 percig stjk.
|