Barna kenyr tkmaggal
Hozzvalk:
40 dkg Graham-liszt
15 dkg finomliszt
10 dkg rozsliszt
5 dkg tkmag
4-4,5 dl langyos vz
2,5 dkg leszt
1 tk. rlt kmny
1 mk. koriander
2 lapos tk. s
1 ek. olvasztott vaj
pici cukor
zsr vagy olaj a stforma kikenshez.
Az lesztt felfuttatjuk kis tejben, a liszteket szzekeverjk, majd a lisztkeverk kzepbe kis mlyedsbe belentjk az leszts tejet. Lassan elkezdjk sszedolgozni a tbbi hozzvalval is, majd j alaposan meggyrjuk a vz folyamatos hozzadsval. Atkmag ktharmadt felaprtjuk, de maradjanak benne egsz szemek is. A tsztt sthetjk egy, nagyobb cipknt tepsiben, vagy magas falu, tgla alak egyb stednyben. Forr stbe tesszk, kzepes lngon. Ha a st pirtan a kenyernk tetejt a vge fel, takarjuk le aluflival. Teljes magvakat tartalmaz kenyeret frszfog kssel szeljk.
|