rps-rozsos kenyr
Hozzvalk:
10 dkg rpaliszt
15 dkg teljes kirls rozsliszt
25 dkg finomliszt
15 dkg rtesliszt
3,5-4 dl vz
1 tk. s
2 mk. kenyrfszer (lsd men)
pici cukor
Az lesztt cukros langyos tejben felfuttatjuk. A liszteket sszekeverjk egy tlban a sval s a kenyrfszerrel, majd a felfuttatott lesztt, a lisztkeverk kis mlyedsbe ntjk. Fakanllal kevernk hozza a lisztbl annyit, hogy tejfl srsg legyen, tetejre is szrunk kevs lisztet. Ha elkezd buborkosodni, gy 15 perc utn, kedhetjk a dagasztst, a langyos vz hozzadsval. A rugalmas ttsztt melyeg helyen hagyjuk a dupljra kelni. Kb. fl ra mlva jbl tgyrjuk, formzzuk. Tepsibe, vagy stformba helyezzk, tetejt vzzel megkenjk, s bevgjuk kt helyen. Forr stben stjk, 20 perc utn cskkentve a hmrskletet. Teljes stsi id: 50-60 perc.
|