Mkos patk, dis beigli
50 dkg lisztbl, 25 dkg vajbl, 5 dkg porcukorbl, 2 egsz tojsbl s 3 srgjbl, 3 dkg kevs hideg tejjel elkevert lesztbl s egy csipet sbl nem tl kemny s nem tl lgy tsztt gyrunk s j ersen kidolgozzuk.
3 rszre osztjuk (3 rd lesz belle), kis cipkat formlunk. Kinyjtjuk.
Rkenjk a tltelket. a szleit 2 cm szlessgben resen hagyjuk, sszecsavarjuk. Stlemezre helyezzk, tetejt egsz tojssal megkenjk, fl rn t langyos helyen kelesztjk. Utna tkemjk tojsfehrjvel s fl rra hvs helyre tesszk. Stbe helyezs eltt az oldalait villval megszurkljuk, forr stben 25-30 percig stjk. A st ajtajt ne nyitogassuk.
Ditltelk:
30 dgk dibl, 20 dkg porcukor, egy marknyi zsemlemorzsa, citromhj, 10 dkg mazsola.
3 dl vzbl s a cukorbl szirupot fznk, belentjk a dit sszekeverjk, a tzrl levve hozzkeverjk a tbbi anyagot.
Mktltelk: 30 dkg darlt mk, 20 dkg cukor, 3 dl tej, citromhj, 5 dkg dara.
A tejet felforraljuk, hozzntjk a darval elkevert mkot s vgl a cukrot. Ehhez adjuk a mazsolt (ha akarjuk)
|