Petrezselyemzldes s snidlinges kenyr
1 kg finomliszt, 5 dkg lesztõ, 10 dkg vaj, 10 dk ttrt, fõtt burgonya, 2 dkg s; az
lesztõ kelesztshez 2 szem kockacukor, 1 tojssrgja, 5-5 dkg vgott
petrezselyemzldje s snidling.
A lisztet mly tlba szitljuk, hozzadjuk az ttrt, fõtt burgonyt, a st. Az lesztõt
langyos, cukros, kevs lisztes vzzel elkeverjk s hagyjuk megkelni. A ksz kovszt
a liszthez ntjk, s langyos vzzel lgy tsztt dagasztunk, kzben az olvasztott
vajat is hozzadjuk.
45 percig letakarva a tsztt meleg helyen kelni hagyjuk. Miutn megkelt, lisztezett
gyrdeszkra bortjuk, lazn tgyrjuk, s hozzadjuk a "zldeket". zls szerint
formzzuk, 30 percig pihentetjk, tojssrgjval megkenjk, elõmelegtett stõben,
50-60 percig stjk.
|