SVD KALOPSZ
Marha papriks
Hozzvalk:
Marhafart v. marhacomb /felsl/ v. marhaszegy.
1,5 kg hs, 3 db nagy hagyma, 2 db babrlevl, 3 db srgarpa, 8 db szegfbors (egsz), 2 evkanl olaj, s, bors, pirosarany, kevs fokhagymakrm, ketchup, 5-10 szjacsepp a vgn, 1 erleveskocka.
Elkszts:
A hst kockra vgni, kicsit klopfolni, borsozni, kevs olajon hirtelen megpirtani.
Kuktba a vrshagymt kicsit megpirtom, olajon az sszes hozzvalt a srgarpa s a szjaszsz kivtelvel hozzadom. Beleteszem a hst, felntm annyi vzzel, hogy jl ellepje, kb 40-50 percig fzm. Tzrl leveszem, beleteszem a srgarpt, mg kb 10 percig fzm. Ha megftt leszrm. 2 evkanl rteslisztet ½ dl vzzel simra keverek, a leszrt levet behabarom. A szjacseppet belekeverem, a vgn az sszes hssal sszekeverem.
Tsztval, cklasaltval tlalom
|