Karcsonyi hablnc
4 tojsfehrje, 7 dkg kristlycukor, 20 dkg cukor, egy kevs vz, 6 dkg porcukor, piros telfestk a sznezshez.
A tojs fehrjbl a finom kristlycukorral nagyon kemny habot vernk. A 20 dkg cukorbl, s egy kevs vzbl sr szirupot fznk, folyamatos kevers kzben belentjk a habba, s addig verjk, mg kihl. A hab nagyon kemny legyen! Azutn belekeverjk a porcukrot, s a masszt kt rszre osztjuk. Az egyik rszt megfestjk egy kevs piros festkkel, a msikat fehren hagyjuk. gy elksztett habot, nyomzskba tesszk, s kikent tepsibe apr cskokat nyomunk belle. A habcskra ezstfonalat helyeznk, s a cskok kztti fonlra kisebb cskokat nyomunk.(a rzsaszn s fehr cskokat vltogatjuk). Az gy elksztett lncokat mrskelten meleg stben megszrtjuk.
|