Gymlcsjoghurtos muffin
Hozzvalk: (12db)
• 12 dkg teljes kirls liszt (ha nincs, mehet az egsz finomlisztbl)
• 14 dkg finomliszt
• 2 teskanl stpor
• ½ teskanl szdabikarbna
• 1 teskanl fszer zls szerint (pl. vanlia, fahj)
• 6 dkg aprra vgott csokold, stb.
• 25 dkg friss gymlcs vagy beftt
• 1 tojs
• 14 dkg barna cukor
• 0,8 dl nvnyi olaj vagy 12, 5 dkg puha vaj vagy margarin
• 2,8 dl gymlcsjoghurt (a recept erdei gymlcsset ajnl)
Elkszts:
1. Bleld ki a stformkat paprral, vagy margarinnal kend ki ket!
2. Melegtsd el a stt 180 C-osra! Kizsrozzuk a stformt, vagy belehelyezzk a stpapr formkat.
3. Keverd ssze a ktfle lisztet a stporral, szdabikarbnval, fszerekkel, mogyorval illetve mazsolval, aszalt gymlccsel vagy csokold darabokkal.
4. Tiszttsd meg s aprtsd fel a gymlcst. Ha befttet hasznlsz, cspgtesd le, majd vgd azt is kisebb darabokra!
5. Egy msik ednyben knnyedn ved fel a tojst. Add hozz a cukrot, a zsiradkot, a joghurtot, majd alaposan keverd el.
6. Dolgozd ssze a lisztes keverkkel, vgl vatosan forgasd bele a gymlcsdarabokat is.
7. A tsztt azonnal adagold a stformba, s az elmelegtett stben (180 C-on, lgkeverses rendszerben 160 C-on) 20-25 perc alatt ssd aranybarnra!
|