Narancsos rozsos kenyr
80 dkg finomliszt, 15 dkg rozsliszt, 4 dkg
lesztõ, 2 dk cukor, 2-3 dl tej s vz 3:1
keverke, 1 dkg s, 1 kvskanl
kmnymag, 1 evõkanl reszelt narancshj,
kevs vaj.
Az lesztõt langyos, cukros tejes vzben
kelesztjk. Kzben a liszteket mly tlba
szitljuk, hozzadjuk a kmnymagot, a
reszelt narancshjat s a st, majd
sszekeverjk. A megkelt lesztõt rntjk
a lisztre a tejes vzzel kzepes kemnysgû
tsztt dagasztunk. Meleg helyen letakarva
45-50 percig kelesztjk. A megkelt tsztt
lisztezett gyrdeszkra bortjuk, lazn
tgyrjuk, formzzuk, majd kizsrozott,
lisztezett tepsibe helyezzk. 40 percig
letakarva pihentetjk, majd olvasztott vajjal
megkenjk; Elõmelegtett, kzepesen meleg
stõben 40-50 perc alatt szp pirosra stjk.
|