Magokkal zestett kenyr II.
70 dkg finomliszt, 10 dkg szjaliszt, 5 dkg borsliszt, 4 dkg lesztõ, 2 dkg cukor,
1 dkg s, 5 dkg napraforgmag, 5 dkg tkmag, 2 evõkanl tolaj.
Az lesztõt langyos, cukros, lisztes vzben megkelesztjk. A liszteket tszitljuk, a
napraforg-, a tkmagot s a st hozzkeverjk. A megkelt lesztõt a liszthez ntjk,
s annyi vizet adunk hozz, hogy kzepes kemnysgû legyen a tsztnk. Ezutn
letakarva 40-50 percig kelesztjk. Ez idõ letelte utn lisztezett gyrdeszkra bortjuk
a tsztt, lzn tgyrjuk, zsrozott, lisztezett tepsibe helyezzk, 40 percig ismt
kelesztjk, tolajjal bekenjk. Elõmelegtett stõben kb. 50 percig stjk, s ha ksz,
ismt bekenjk tolajjal.
|