Kposzts kenyr
1 kg finomliszt, 5 dkg lesztõ, 2 evõkanl tolaj, 5-6 dl vz, 30 dkg pirtott kposzta,
2 dkg s.
A lisztet kiss felmelegtjk. A kzepn mlyedst kpeznk, belemorzsoljuk az
lesztõt, langyos vzzel elkeverjk. Adunk hozz kevs lisztet, letakarjuk, s meleg
helyen 30-40 percig kelni hagyjuk. Ez utn hozzadjuk a szp srgra pirtott
kposztt, a st s annyi vizet, hogy kzepes kemnysgû tsztt kapjunk. Addig
dagasztjuk, amg az edny faltl elvlik, majd meghintjk liszttel, letakarjuk, s
meleg helyen 60 percig kelesztjk. Ez utn lisztezett gyrdeszkra bortjuk, lazn
tgyrjuk. zls szerint formzzuk. Kizsrozott tepsibe tesszk s 30-40 percig ismt
kelesztjk. A tszta fellett kssel megvgjuk, beolajozzuk, elõmelegtett stõben,
kzepes melegen 50-60 percig stjk
|