Fehr kenyr II.
1 kg finomliszt, 4 dkg lesztõ, 4 dkg cukor, 4 dl meleg tej, 5 dkg tolaj, 2 dkg s.
Az lesztõt kevs langyos, cukros tejben megkelesztjk. Nagyobb mretû tlba
ntjk az tolajat, a st, a maradk cukrot, s a megkelt lesztõvel jl sszekeverjk.
Az tszitlt lisztet s a meleg {30 C-os) tejet fokozatosan adagoljuk, s favillval
elkezdjk a tszta kidolgozst. Amikor mr nehezen kezelhetõ a tszta, kzzel
folytatjuk a dagasztst. A tszta llomnya kzepesen kemny legyen, olyan, hogy
kzben hzogatni lehessen a tl egyik oldaltl a msikig. Alaposan kidolgozzuk,
hogy fellete fnyes, sima s hlyagos legyen. Ha ilyen, befejezzk a dagasztst, a
tsztt letakarjuk, 60-70 percig kelesztjk. Az idõ letelte utn a tsztt a tlbl
lisztezett gyrdeszkra bortjuk, lazn tgyrjuk, zls szerint formzzuk. Ezutn
kizsrozott, lisztezett tepsibe helyezzk, 35-40 percig meleg helyen tartjuk. Sts elõtt
tolajjal megkenjk. Elõmelegtett, kzepes erõssgû stõben 45-50 percig szp
barnra stjk.
|