Karcsonyi fatrzs
8 egsz tojst 25 deka porcukorral, meg egy vanlis cukorral habstbe ntnk, s habvervel gz fltt verjk. mg kemny, habos nem lesz. ("Szalagos" legyen a massza). A gzrl levve tovbb verjk, mg ki nem hlt (hideg vzbe lltjuk az stt). majd csipet st s szitlva 25 deka rteslisztet adunk hozz. Vgl vatosan belentnk 12,5 deka olvasztott, langyos vajat vagy margarint. Kizsrozott, lisztezett tepsiben ujjnyi vastagon eltertjk. s nem tl sttre stjk Mg melegen tiszta konyharuhra bortjuk, s sszegngylve htjk ki. Kzben 3 tojssrgjt habosra kevernk 15 deka cukorral, s gz fltt, llandan kevergetve sr krmm fzzk. Kihtjk, majd habosra keverjk 10 deka olvasztott csokoldval (vagy 3 evkanl kakaval), meg 25 deka vajjal, illetve margarinnal. A krm felvel megkenjk a szthajtogatott tsztalapot, jra sszegngyljk, s klsejt is krmmel vonunk be. Hideg vzbe mrtott villval fatrzsszerre reczzk. Jl behtjk. Dszthetjk marcipn tobozokkal, csokold tortadarval, csillag alak keksszel.
|