Rozslng
60 dkg Graham-liszt, 30 dkg rozsliszt, 10 dkg szjaliszt, 4 dkg lesztõ; kevs s, 0,5 dl
tolaj, zls szerint kmnymag, kvskanl mz, 1 l langyos vz.
Az lesztõt kevs mzes, langyos vzben feloldjuk, 1 evõkanl lisztet kevernk hozz,
majd langyos helyen megkelesztjk. A langyos lisztet tszitljuk, sval,
kmnymaggal elkeverjk. A megkelt lesztõt hozzntjk s a vzzel tsztv
dagasztjuk, kzben az tolajat fokozatosan rntjk s a tsztba dolgozzuk. Ez utn
letakarjuk- s 40-50 percig kelesztjk. Ez idõ letelte utn megformzzuk, olajjal
kikent tepsibe rakjuk, 15 20 percig meleg helyen kelesztjk, majd elõmelegtett,
kzepes erõssgû tûzn 50-60 percig stjk.
|