Burgonys kenyr II.
50 dkg liszt, 50 dkg rozsliszt, 2 dkg lesztõ, 10 dkg margarin, 5 dkg cukor, 1 dkg s,
10 dkg fõtt ttrt burgonya, 4-5 dl tej.
A burgonyt megfõzzk, melegen ttrjk a ktfle langyos tszitlt liszttel, sval,
cukorral sszekeverjk s tlba tesszk. Kzben az lesztõt langyos cukros tejben
megkelesztjk, s a lisztre ntjk. A tbbi tejet is hozzadjuk s jl sszekeverjk,
majd az olvasztott margarint rntjk, s addig dagasztjuk, amg sima tsztt nem
nyernk. Cipt formlunk belõle, letakarjuk, langyos helyen 1 rn t kelesztjk. A
megkelt tsztt lisztezett deszkra bortjuk s knnyedn tgyrjuk. zls szerint
formzzuk, kivajazott tepsibe helyezzk, olajjal megkenjk, 30 percig kelesztjk s
elõmelegtett stõben 50-60 percig stjk.
|