nnepi gymlcssalta
Levtl leszrnk s kis kockkra vgunk egy fl kils konzervananszt, meg egy fl kils szibarack befttet, lecsepegtetnk, kimagozunk egy fl kils beftt cseresznyt vagy meggyet. s a tbbihez keverjk. Meghintjk zls szerint 5-10 deka porcukorral, megntzzk egy fl deci rummal, s 10 deka mazsolval. 10 deka hmozott mandulval vagy durvra vgott dival gazdagtjuk.
Lefedve nhny rig llni hagyjuk hvs helyen, idnknt megkeverjk. Vgl a gymlcs felt vegtlba tertjk, krumplinyomval rnyomunk 25 deka gesztenyemasszt, bebortjuk a maradk gymlccsel s a tetejt vagy almahabbal vonjuk be, vagy rntnk egy fl zacsk citromz pudingporbl kszlt pudingot, amely rdermed a tetejre. (Az almahabhoz megfznk vagy megstnk 3-4 almt, meghmozva ttrjk, kevs porcukorral destjk. s 2 tojs fehrjvel addig verjk, mg knny, habos, fehr nem lesz. Ajnlatos nhny csepp citromlvel is zesteni.)
|