Narancsos karikk
Tszta: 17,5 dkg puha vajat kevergppel a legmagasabb fokozaton kb. fl perc alatt simra kevernk. Aprnknt 10 dkg cukrot, 1 csomag vanlis cukrot adunk hozz s addig keverjk, amg egyenletes masszt kapunk. 1 tojst belekevernk (kb. fl percig), st, 1 vegcse citrom aromt hozzkevernk, 30 dkg lisztet tszitlunk, evkanalanknt a kzps fokozaton belekeverjk. A tsztt gyrdeszkn gyorsan tgyrjuk, egy idre hideg helyre tesszk. Szk fl cm vastagra kinyjtjuk, kerek (kb. 4 cm tmrj) fogazott szl formval kiszrjuk, kikent stlemezre tesszk s az elmelegtett stbe helyezzk. Villanystnl: 175-200 C, gzstnl 3-4-es fokozat, stsi id kb. 10-15 perc.
Bevonat: 17,5 dkg porcukrot tszitlunk, 4-5 evkanl narancslikrrel vagy citromlvel simra keverjk gy, hogy srnfolys masszt kapjunk. Ezzel a karikkat bevonjuk. Kandrozott narancsszeleteket kis darabkkra vgunk, a stemnyt ezzel dsztjk.
|