Mikulstorta
A dis piskthoz: 6 tojs, 6-6 evkanl porcukor s liszt, fl tasak stpor, 10 dkg darlt di, reszelt citromhj, fahj. A dikrmhez, dsztshez: 20-20 dkg vaj s porcukor, 15-15 dkg darlt di s durvra vgott di, rumaroma, 1 piros marcipnrd.
A tojssrgkat s a cukrot jl sszedolgozzuk. A lisztet sszekeverjk a stporral, majd a fahjjal, a citromhjjal s a dival. A tojsfehrjt kemny habb verjk, majd fakanllal a cukros tojssrgkat lassan belekeverjk. Hozzadjuk a lisztet, vatosan, de alaposan elkeverjk, tortaformba ntjk, s elmelegtett stben megstjk.
A krmhez a cukrot s a vajat jl kikeverjk, darlt dival s rumaromval zestjk. A kihlt tortalapot hrom lapra vgjuk, s megtltjk a krmmel. Vkony rteggel a klsejt is bekenjk, majd htbe tesszk. A marcipnmasszt tgyrjuk, 3 millimter vastagra kinyjtjuk, s Mikuls alak kiszrval kis Mikulsokat formzunk belle. Tlals eltt a torta oldalt durvra vgott dival beszrjuk, a tetejt piros piarcipn Mikulsokkal dsztjk.
|