Trs kenyr
1,5 kg finomliszt, 50 dkg tehntr, 7-8 dl tej, 6 dkg lesztõ, 2 dkg s, 10 dkg vaj,
1 tojssrgja, 3 szem kockacukor.
Az lesztõt cukros langyos tejben feloldjuk, s meleg helyen hagyjuk megkelni. A
lisztet mly tlba szitljuk, a friss tehntrval jl elmorzsoljuk s a st hozzadjuk.
A megkelt lesztõt rntjk a lisztre s annyi langyos tejet ntnk r, hogy lgy
tsztt kapjunk. Jl kidolgozzuk, kzben fokozatosan a tsztra ntjk az olvasztott
langyos vajat s simra dagasztjuk. Miutn a dagasztst befejeztk a tsztt
letakarjuk, langyos helyen 30 percig kelesztjk, majd vatosan tgyrjuk. zls
szerint formzzuk. Kivajazott, lisztezett tepsibe tesszk; a tetejt megkenjk
tojssrgjval, 10-15 percig pihentetjk. Elõmelegtett stõben, kzepes tûzn 50-60
percig stjk.
|