Adventi kalcs
Hozzvalk:- 10 dkg mandula vagy mogyor- cukrozott citrom- narancshj- 10 dkg mazsola- 3 cl rum- fl kg liszt- 3 dl tej- 5 dkg leszt- 2 tojs- 13 dkg cukor- 10 dkg vaj- 2 vanliscukor- 1 tojsrgja- 1 evkanl kristlycukor1o dkg mandula vagy mogyor, cukrozott citrom s narancshjat aprra vgunk, hozzadunk 1o dkg forr vzzel lebltett mazsolt, 3 cl rumot, lefedjk, egy rt rleljk.Fl kg lisztet tlba szitlunk, belekevernk 1 dl langyos tejben felfuttatott 5 dkg lesztt.2 dl langyos tejben eldolgozunk 2 tojst, 13 dkg cukrot, 2 tasak vanlis cukrot, 1 csipet st, 1o dkg olvasztott vajat, aprnknt a liszthez adjuk, hlyagosra kidolgozzuk.Konyharuhval letakarva a ktszeresre kelesztjk. Beledagasztjuk a mazsols keverket, 3 rszre osztjuk, 7o cm-s rudakra sodorjuk s megfonjuk.Stpaprral kibleljk a tepsit, peremvel lefel fordtva a kzepre helyeznk egy 1o cm magas 15-18 cm tmrj, vajjal megkent kerek tortaformt. Kr fektetjk a fonatot, ismt a ktszeresre kelesztjk.Megkenjk tojssgval, megszrjuk egy evkanl kristlycukorral s 2oo fokra elremelegtett stben kb. 1 rig stjk. 4 likrs pohrba rgztett gyertyval, fenygakkal dsztjk.
|