Sajtos Graham-kenyr
1 1/2 kiskanl szrazlesztõ, 2 evõkanl rozslisztes kovsz, 30 dkg Graham-liszt,
40 dkg rtesliszt, 10 dkg fehr rozsliszt, 1 ,kiskanl s, 1 kiskanl cukor, 5 dkg reszelt
sajt, 4 dl komls korpal (vagy langyos vz), egy csipet aszkorbinsav.
A nagy keverõednybe beletltjk a hozzvalkat, s a fehr kenyr (WHITE
BREAD, MANUAL) programra lltjuk a gpet. (Ha nincs gpnk, a hozzvalkat
egy nagy ednyben sszekeverjk. A tovbbiakban „A kenyrkszts folyamata" c.
rszben lertak szerint jrunk el. )
A MANUAL program befejezse utn a tsztt olajjal kikent stõformba tltjk,
pihentetjk, vzzel megkenjk. A stõ aljba forr vzzel telt lbast lltunk. 240C-ra
(gztûzhelynl 5-s fokozat) elõmelegtett stõben stjk kb. 45 percig (tûvel
megnzzk, ragad-e meg a tszta). Ha a teteje mar barna, letakarjuk aluflival
|