Bukta
Hozzvalk:
3,5 dl tej
2,5 dkg leszt
5 evkanl kristlycukor
25 dkg finomliszt
25 dkg rtesliszt
1 mokkskanl s
1 tojs
10 dkg margarin + 12 dkg margarin a kenshez
A tejet meglangyostjuk, a felt egy msik pohrba tntjk. Az lesztt kis cukorral felfuttatjuk.
A lisztet, cukrot, st, tejet, tojst, lesztt sszentjk s dagasztjuk. Margarint olvasztva belentjk.
A massza elszr ragacsos, kb. 5 perc dagaszts utn elvlik a tltl, br tovbbra is lgy marad. Tetejt kis liszttel megszrjuk s 15 percig kelesztjk. tdagasztjuk s jabb 35 percen keresztl kelesztjk.
Ersen lisztezett gyrlapra tesszk s 1 cm vastagra nyjtjuk. 7 x7 cm-es ngyzetekre vgjuk.
Lekvrral vagy csokival tltjk. sszegngyljk.
12 dkg margarint felolvasztunk s egy 25 x 35 cmes tepsibe ntjk. A buktkat beleforgatjuk az olvasztott margarinba s szorosan egyms mell rakjuk.
Meleg helyen mg 15 percig kelesztjk, majd meleg stben kb. 25 percig stjk (kzepes hfokon).
Porcukorral meghintve tlaljuk.
|