Felems kalcs
Hozzvalk: (720g)
· 7g (1 csomag szrtott stleszt)
· 400g (7,5 dl) finomliszt
· fl kiskanl s
· 40g (4 kiskanl) cukor
· 2 tojs,
· 1,5 dl langyos tej
· 50g (1,5 evkanl) margarin
· 1 kiskanl kaka
· 1 kiskanl langyos tej
· a kenshez 1 tojs
Elkszts:
A hozzvalkat a felsorols sorrendjben (vagy ahogy a gp lersban szerepel, nekem pl a folyadkot kell elsnek beletenni) a stednybe tltjk. Kivve a kiskanlnyi kakat, s tejet. A kenyrstvel a dagasztst vlasztjuk, ha nincs ilyen, akkor a tsztt egy dagaszts utn pihentetjk, tgyrjuk, majd kelesztjk.
Az ilyen mdon elkszlt tsztt lisztezett deszkn ktfel kell osztani. Az egyikbe belegyrni a kakaval elkevert tejet. A msikat sem rt tgyrni, hogy a trfogatuk nagyjbl egyforma legyen. Ezutn mindkettbl nagyjbl 2-2,5 cm tmrj hurkt kell gyrtani, egymsba fonni ket, s tapadsmentes, vagy enyhn kikent kilisztezett tepsibe rakni. A felvert tojssal megkenjk a tetejt, s mg fl rig kelnie kell, langyos helyen. Sts eltt mg egyszer tmzoljuk a tojssal, s kb 25 percig stjk. (n 180-on, elmelegtett stben ksztettem.)
|