Tejes kalcs (isteni)
1 kg liszt
20 dkg cukor
kb 3 dl tej
4 dkg leszt
2 dl tejfl
10 dkg margarin
2 tojs
1 kiskanl s
Az lesztt langyos tejben felfuttatjuk. A lisztben elkeverjk a st, a cukrot, majd a kzepbe mlyedst ksztnk s ide ntjk a tejflt s a margarint. A tejet a tszta keverse sorn fokozatosan adjuk hozz, mert lehet, hogy kicsivel kevesebb vagy tbb kell ahhoz, hogy kzepesen lgy kalcstsztt kapjunk.
J alaposan megdagasztjuk, majd meleg helyen legalbb 1 rt kelesztjk.
3-as vagy 4-es fonsban megfonjuk a tsztt, majd tepsibe tesszk. Cukros felvert tojssal megkenjk, majd ismt 15 percig hagyjuk kelni. Ismt megkenjk a cukros tojssal s a stben 170 fokon kb 35-40 percig szp pirosra stjk.
n fl adagot szoktam csinlni, bvel elg!
|