Krumplis flbarna kenyr
3 dkg friss lesztõ, 40 dkg finomliszt, 20 dkg barna rozsliszt, 3 kzepes nagysg
krumpli, 1 evõkanl olaj, 1 kiskanl cukor, 2 kiskanl s, 1 csapott kiskanl õrlt
kmnymag, 4 dl langyos vz, egy csipet aszkorbinsav.
Az lesztõt a cukorral, 1,5 dl vzzel sszekeverjk, s hagyjuk felfutni. A krumplit
hjban megfõzzk, meghmozzuk. A nagy dagasztednybe beletltjk a lisztet, a
st, a kmnymagot, az olajat, a vizet a csipetnyi aszkorbinsavval, s miutn
ttrtk, a krumplit is. Hozzntjk a felfutott lesztõt. A tsztt hagyomnyos
mdon vagy kenyrstõ gppel a FRENCH BREAD, MANUAL programon
megdagasztjuk, majd lisztezett, konyharuhval belelt ajtban vagy kikent
stõformban pihentetjk, vgl megstjk.
|