Citromos kkuszkarika
12 dkg kkuszreszelk, 1 citrom, 7 dkg porcukor, 4 tojssrgja, 25 dkg liszt, 15 dkg puha vaj, 2 evkanl kristlycukor, 1 tojsfehrje.
Serpenyben 10 dkg kkuszreszelket zsiradk nlkl aranybarnra pirtunk, majd kihtjk. A citrom hjt lereszeljk, levt kifacsarjuk. A porcukrot a kkuszreszelkkel, a tojssrgjval, a liszttel, a vajjal, 3 ek citromlvel s hjjal sszedolgozzuk. Ezt a tsztt vastag csv nyomzskba tltjk s kt stpaprral kiblelt tepsire 5-6 cm tmrj krket nyomunk. Elmelegtett stben (175 fokon) 18 percig stjk.
A cukrot a maradk kkuszreszelkkel sszekeverjk, a mg forr karikkat megkenjk tojsfehrjvel, megforgatjuk a kkuszreszelkben, kihtjk. (Fmdobozba tesszk.)
|