Mzes-bbos Karcsonyra
1 kg liszt, 1/2 kg porcukor, 6 tojs, 20 dkg mz, kshegynyi szdabikarbna, zls szerint reszelt citromhj, szegfszeg, fahj, esetleg nizs.
A bbozs eltti nap estjn clszer sszelltani a tsztt, s be kell tenni a htszekrnybe (akkor majd nem ragad). A meglisztezett gyrdeszkn a vkonyra kinyjtott tetszs szerint szaggathatk stemnyformkkal, vagy vghatk elrajzolt kartonpaprok mentn a klnbz figurk. A csillagokra, brnykkra, szvecskkre, hzikkra, bbukra, s ms stformkra dsztsknt kerlhet dibl, mandula, mogyor, mk, nizs, cukorhabbl nyomott minta.
A stsnl nagyon kell figyelni, vigyzni, mert a vkony mzes tsztt hamar "megkaphatja" a forr st, megghet. A karcsonyfadsznek sznt, vagy a laksban dekorciknt felakasztand mzeskket melegen kell tszrni vastag tvel, hogy crnt lehessen fzni beljk.
|