Kovsz mskpp
A kovsz ksztse: 1. lpcs: 3 evkanl teljes kirls bzaliszt vagy rozsliszt 3 evkanl vz, kb. 40 ºC-os A vizet a liszttel elkeverjk s letakarva, meleg helyen (kb. 20-22 ºC-on) 1-2 napot llni hagyjuk. 2. lpcs: 3 evkanl teljes kirls bzaliszt vagy rozsliszt 3 evkanl vz, kb. 40 ºC-os Mindezt az 1. lpcsben elksztett masszhoz keverjk, amely mr kellemes, savanyks szagot raszt. Ismt letakarjuk s 20 ºC-on 1 napot llni hagyjuk. 3. lpcs: 10 dkg teljes kirls bzaliszt vagy rozsliszt 1 dl vz, kb. 40 ºC-os Az elzekkel sszekeverjk s letakarva, 20 ºC-on 1 napig llni hagyjuk. Ennek egy rszt hasznljuk el a kenyr ksztshez, a maradkot megrizzk s kiegsztjk a harmadik lpcs sszetevivel, gy mindig elegend kovsszal rendelkeznk a kenyrstshez. A kovsz kszlhet egy literes, csavaros tetej befttesvegben, amit a htszekrnyben rznk a kvetkez stsig.
|