Fahjas torta
Hozzvalk: 25 dkg liszt, 22,5 dkg cukor, 1 csomag vanlis cukor, 12,5 dkg vaj + a formhoz, 3 tojs, 2,5 dl tejszn, 20 dkg darlt mandula, 4 dkg zsemlemorzsa, 5 dkg cukrozott narancshj (oranzst), 2 teskanl rlt fahj, 2 evkanl porcukor.
Elkszts: Kivajazunk egy 26 cm tmrj kapcsos tortaformt. A stt 200 fokra elmelegtjk.
Elkszts: A lisztet sszedolgozzuk 7,5 dkg cukorral, a vanlis cukorral s a vajjal. A formba nyomkodjuk gy, hogy 2-3 cm magas pereme is legyen. Az elmelegtett stben kb. 10 percig elstjk. Mikzben a tszta sl, habosra keverjk a tojsokat a tejsznnel, a maradk cukorral. Beledolgozzuk a mandult, a zsemlemorzst, a cukrozott narancshjat s a fahjat. A masszt az elsttt tsztra ntjk, s tovbbi kb. 45 percig stjk (tprba). Hagyjuk kihlni.
Paprbl kisebb csillag alak sablonokat vgunk ki, a tortra tesszk, s a tortt megszrjuk porcukorral. vatosan levesszk a sablont, gy a csillagok helye szpen kirajzoldik.
|