Linzercsillag
27,5 dkg liszt, 27,5 dkg vaj, 27,5 dkg darlt mandula, 20 dkg cukor, 1 csapott evkanl kaka, 2 kvskanl fahj, 1 kshegynyi szegfszeg, 2 evkanl cseresznyeplinka, 1 tojs.
Az sszes hozzvalt elektromos konyhai robotgppel sima tsztv keverjk, s 1 rn t hideg helyen pihentetjk. A tsztt belisztezett gyrdeszkn kb. 1 cm vastagra nyjtjuk. Hrom, kb. 15 cm-es csillagot vgunk ki belle, a csillagok cscshoz krben keskeny tsztacskot ragasztunk s tojssrgjval bekenjk a szlt.
A csillagokat megtltjk lekvrral s a maradk tsztbl kivgott kisebb csillagokkal dsztjk. A csillagokat stpaprral kiblelt stlemezre fektetjk, s 175 fokra (gzst 2-es fokozat) elmelegtett stben kb. 45 percig stjk. A ksz stemnyt levesszk a stlemezrl, s ha kihlt, porcukorral szrjuk meg.
|