Kifli
2,8 dl tej
60 dkg liszt
½ evőkanál cukor
1 kávéskanál só
1 csomag szárított élesztő
1 evőkanál étolaj vagy olivaolaj
(én szoktam bele tenni 10 dkg sajot is, ettől puhább lesz)
Beteszed a gépbe és kelesztő programon sütés nélkül elkészíted.
Ha lejárt a gép, akkor kb. fél cm vastagra nyújtod lisztezett deszkán (kör alakura)
majd, mint a pizzát szeletekre vágod. (8 részre)
A cikkeket a szélesebb részétől a keskenyebb felé feltekered és utána meghajlítod
kifli formájúra. Sütőpapírral borított tepsire tesszük.A kiflik tetejét megvizezzük,
majd sajtot, vagy köményt, durva sót rakunk a tetejére.
A péksüteményeket úgy kell sütni, hogy a sütő aljába egy mély tepsibe vizet teszünk,
és fölé rakjuk a másik tepsit a péksütikkel.
Szép kifli színűre sütjük.
Szoktam úgy is csinálni, hogy a tésztába teszek mustárt, ketsupöt és egy virslit és így
tekerem be a tésztát. Így sütőm meg. Szerintem nagyon jó vacsora vagy reggeli.
|