SERTSSZELET MUSTROS GOMBVAL
Hozzvalk: (4 szemlyre)
50 dkg sertscomb, 15 dkg gomba, 2 dl tejfl, 3 evkanl olaj, 2 evkanl liszt, 1 evkanl mustr, 1 csokor petrezselyemzld, 3 gerezd fokhagyma, zls szerint s s fekete bors.
Elksztse:
A sertscombot szeletekre vgom, megszom, majd lisztbe mrtom s 1 evkanl olajon mindkt oldalt tstm. Tzll tlba teszem. A visszamaradt zsradkra ntm a megmaradt olajat s rdobom a megmosott felszeletelt gombt. Megszom, megszrom a finomra metlt petrezselyemzlddel, s megborsozom. Fed alatt sajt levben puhra prolom, majd zsrjra stm. Ezutn belekeverem a mustrt s a tejflt.
Elksztse:
A hsszeletek tetejt vastagon megkenem a tejfls-mustros-gombs raguval. A tlat lezrom, s forr stben addig prolom, amig a hs meg nem puhul. Prolt brokkoli vagy karfiol, esetleg burgonya a hozzill kret.
|